Apigenin flavonoidi terveydellistä hyötyä ja tutkimuksen käyttö syöpään ja leukemiaan

Apigenin on löydetty suuria määriä useita yrttejä kuten persilja, timjami ja piparminttu. Se esiintyy myös useita muita yrttejä, kuten Kamomilla yrtti, Korte yrtti, sitruunamelissa yrtti, perilla yrtti, rautayrtti yrtti ja Siankärsämö. Punaviini ja tomaattikastiketta sisältää flavonoidi, liian.


Kuten monet flavonoideja, se on mahdollista vähentää syövän riskiä, koska se on anti-kasvain toimintaa. Apigenin myös mahdollisesti olla edullinen internet olosuhteissa, koska se on anti-inflammatorisia ominaisuuksia.


Apigenin ja sen rakenteellisesti Krysiini ja Luteoliinia käytti arvioimaan niiden kyky estää pro-tulehduksellisten sytokiinien tuotantoa lipopolysakkaridien (LPS)-edistää ihmisen perifeerinen veren valkosoluja (PBMC). Lisäksi flowcytometric analyysi suoritettiin verrata apigenin, Krysiini, Luteoliinia, quercetin ja naringenin vaikutuksia eri soluun esiintyvistä PBMC. LPS edistänyt PBMC viljeltiin läsnäollessa flavonoideja ja TNFalpha, IL-1beta ja IL-6 mitattiin kelluvat jakeet yhdistetään. Rinnakkain aineenvaihdunta PBMC määritettiin mittaamalla sukkinaatti dehydrogenaasi toimintaa. Apigenin, Krysiini ja Luteoliinia annoksesta riippuvaa estää pro-tulehduksellisten sytokiinien tuotannon ja aineenvaihdunta LPS edistänyt PBMC. Lisääntyvä keskittyminen apigenin, Krysiini tai Luteoliinia monosyyttien/makrofagien hävisi mitattuna virtaussytometria. Tämä vaikutti myös esiintyvät LPS edistänyt PBMC. Samaan aikaan oli lisääntyminen kuolleet solut. T - ja B-solujen ei vaikuta. Quercetin ja naringenin ei olisi käytännössä ollut vaikutuksia sytokiinien, aineenvaihdunta tai tutkittu solupopulaatioiden solujen määrän. Lopuksi monosyyttien lakkautetaan erityisesti PBMC mennessä apigenin, Krysiini tai Luteoliinia hoito vitro pieninäkin pitoisuuksina (noin 8 microM), joka apigenin näytti olevan tehokkain.


Flavonoideista Luteoliinia ja apigenin estää koeputkihedelmöitys antigeeni-erityinen leviämisen ja Gammainterferonin tuotantoa hiirellä ja ihmisen autoimmuunisairauksien T-solujen.