Koentsyymi Q10 Tausta ja edut

Coentsyymi Q10 (CoQ10) on entsyymi, joka tunnetaan kemiallisesti 1,4-bentsokinonina. Nimessä "Q" tarkoitetaan kinonikemikaaliryhmää, joka on peräisin aromaattisista yhdisteistä. "10" viittaa 10 isoprenyylialayksikköön CoQ10- molekyylin hännässä.


CoQ10 on vitamiinin kaltainen yhdiste, joka löytyy useimmista kasvi- ja eläinsoluista, erityisesti mitokondrioista. Se on tärkeä rooli adenosiinitrifosfaatin (ATP) tuottamisessa, joka on vaatimus aerobisesta hengityksestä. Noin 95 prosenttia ihmisen kehosta tuotetusta kemiallisesta energiasta tulee ATP: stä, joten CoQ10: n suurin pitoisuus on elimissä, kuten sydämessä, munuaisissa ja maksassa, joilla on korkeimmat energian vaatimukset.


Coenzyme Q10


Eläinproteiini on CoQ10: n rikkain ruokavalio, erityisesti kananmaksa ja sydämet. Maitotuotteet sisältävät myös CoQ10: tä, mutta paljon alemmilla tasoilla kuin lihalla. CoQ10: n parhaimmat kasviperäiset lähteet sisältävät persiljan ja perillan. Professori Fredrick L. Crane et ai. Eristetty CoQ10 vuonna 1957 ja sen kemiallinen rakenne perustivat Dr. Karl Folkers et al 1958.


CoQ10-valmistuksen kykyä kaupallisissa määrissä ja puhtaudessa ei ollut olemassa vasta 1980-luvulla, kun CoQ10-tutkimusten määrä alkoi kasvaa dramaattisesti. Nämä tutkimukset osoittavat, että CoQ10: llä on voimakas antioksidanttiaktiivisuus, joka sallii sen tukevan solujen terveyttä ja toimintaa.