Jujuben terveysvaikutukset

Vaikka niillä ei ehkä ole suurta määrää ravintoaineita, jujubeissa on laaja valikoima erilaisia, kuten magnesiumia, kaliumia, kuparia, niasiinia, kalsiumia, mangaania, fosforia ja rautaa. Ne sisältävät 20 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin mikään sitrushedelmä, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja torjuu infektioita, mikä voi olla syynä siihen, että niitä on käytetty lääketieteellisesti vuosituhansia monissa kulttuureissa, kuten kurkkukipu-teetä.

 

Lääketieteellisissä tutkimuksissa on todettu, että jujube-hedelmät ja jujube-uutteet ovat kykyä alentaa verenpainetta, käänteistä maksasairautta, anemiaa ja estää kasvainsolujen kasvua, joka voi johtaa leukemiaan. Jujube-uutteita käytetään myös ihonhoitotuotteissa, joita käytetään vähentämään ryppyjä, lievittämään kuivaa ihoa ja hoitamaan auringonpolttamaa kipua.


jujube fruits

 

Kuinka yksi hedelmällä voi olla kaikki nämä edut, ei ole pelkästään yhdistelmä, vaan myös sen fyto-virusten monimutkaisuus. Tutkijat ovat tunnistaneet kahdeksan flavonoidia jujubehedelmissä, mukaan lukien spinosiini ja swertish, joilla on sedatiivisia ominaisuuksia - epäilemättä syy jujube-siemeniä käytetään ahdistuksen ja unettomuuden hoitoon perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.

 

Jujubeissa oleva vapaiden radikaalien poistava fenoliparariini auttaa pitämään kolesterolitasosi normaalilla alueella ja vähentämään sydän- ja verisuonitautien riskiä. Flavonoidi apigeniini (joka löytyy myös kamomilla, timjami ja punaviini) sisältää antioksidantteja sekä anti-inflammatorisia ja kasvaimia estäviä ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään syöpää ja vaikuttamaan positiivisesti maksaan, ruoansulatukseen ja allergioihin.

 

Jujubeilla on myös 18 tärkeintä aminohappoa, jotka auttavat muodostamaan yli 50 000 proteiinia elimistössä, joista yksi aiheuttaa haavan paranemisprosessin.