Kuinka maitokärkikasvit toimivat?

Maidon ohdake hyötyy suurelta osin aktiiviselle antioksidantti-ainesosalle, jota kutsutaan silymariniksi. Silymariini on bioflavonoidikompleksi ja maksan suojaava yhdiste, joka on läsnä siemeniä, joka tukee maksan elimen detoksifikaatiota ja uudistumista.

 

Kolme tärkeintä silymarinifluorofonijohdannaista ovat:

silybiini (silibiniini)

silydianin (silidianin)

silykristiini (silikristiini)

 

Näistä kolmesta tutkimuksesta käy ilmi, että silybiini on edullisin näistä vaikuttavista aineosista, tavallisesti muodostaen noin 50-70% silymarinimolekyylistä.


Milk thistle


Silymarin korjaa maksan stimuloimalla proteiinisynteesiä ja muuttamalla maksasolujen ulkokerrosta. Tämä prosessi estää myrkkyjä pääsemästä sisään, estää ne sekä poistaa ne kehosta.

 

Kaksoissokkotutkimuksissa asiantuntijat päättelivät, että silymariini maitoskäärimässä on erittäin hyödyllinen, ehkäisee myrkkyjen vaikutuksia ja nopeuttaa solujen uudistumisprosessia vahingoittuneessa maksakudoksessa.

 

Maidon ohdake hyväksyttiin terapeuttisena hoitona vuonna 1986 maksan sairauksien varalta. Lääketieteellisessä laitoksessa on yleisesti hyväksytty ja määrätty useimmille sienimyrkytyseille, ja se hyödyttää myös useita maksaan liittyviä terveysolosuhteita, kuten alkoholi- ja virustaudin hepatiittia, rasvahappoa, keltaisuutta, psoriaasia ja kirroosia. Sen on osoitettu suojaavan maksua tiettyjä lääkkeitä, kuten asetaminofeeniä, jotka voivat aiheuttaa huumeiden aiheuttamaa maksavaurioita käytettäessä ajan mittaan.

 

"Cancer -lehdessä julkaistussa 2010 tutkimuksessa maitoperä liittyi trendiin vähentämään maksan vaurioittavia vaikutuksia kemoterapiaa satunnaistetussa kaksoissokkoutetussa lumelääkekontrolloidussa tutkimuksessa 50 lapsella."