Mikä Sulforaphane on?

Sulforapaani on fenolinen fytotensiini, jolla on hyödyllisiä antioksidatiivisia ominaisuuksia. Sen on osoitettu kohdistuvan rintasyöpä-kantasoluihin jättäen yksinään hyvät kantasolut. Sulforapaani voi myös vähentää kuolleisuutta virtsarakon syöpäpotilailla. Se voi lisätä maksan omia detoksifikaatioentsyymejä sekä suojata aivoja, suojata näköämme ja suojata vapaita radikaaleja vastaan.

Sulforaphan paras lähde: Parsakaali

Sulforafaanin voidaan saada kaikki cruciferous vihannekset kuten lehtikaali, kukkakaali tai kyssäkaali, parsakaalia on paras lähde ylivoimaisesti. Parsakaalin ituja voi olla jopa 25 kertaa tehokkaampi kuin tavallinen raaka parsakaali.

Sulforaphane from Broccoli

Lämpöparikoli saattaa deaktivoitua sulforafaania tuottavasta entsyymistä. Mutta prosessi voidaan aktivoida uudelleen keitetyssä parsakaalissa leikämällä parsakaali vähintään 40 minuuttia ennen keittämistä tai lisäämällä hieman sinappijauhetta keitettyyn parsakaaliin.

Sulforapaanin lisäravinteet

Sulforafeeni voidaan saada myös lisäravinteiden kautta, mutta lisäravinteet vaikuttavat olevan vähemmän tehokkaita kuin koko elintarvikelähteet. Parsakaalifyto-virusten biosaatavuus ilmeni dramaattisesti alhaisemmaksi, kun potilaat käyttivät parsakaaliravinteita verrattuna koko ruokaan.