Mitä Trans Resveratrol on?

Trans-resveratrol on yksi resveratrolin isomeereistä (molekyylirakenteet), ja cis-resveratrol on toinen. Yksinkertaisesti sanottuna, trans-resveratrol tapahtuu molekyylin vastakkaisilla puolilla olevien hydroksidiatomien kanssa, joissa cis- resveratrolilla on samassa puolella olevat hydroksidiatomit.

 

Trans-resveratrolin katsotaan olevan näiden kahden isomeerin suurempi biologinen aktiivisuus.

 

Kiinnostus resveratroliin johtuu osittain juomisen punaviinin sydänsuojauksista. Tämä aihe on merkitty "Ranskan paradoksi" ja perustuu siihen havaintoon, että Ranskan väestöllä on runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävä ruokavalio, mutta sydämen sairauden vähäisyys.

 

Resveratrol


Tutkijat väittävät, että tämän väestön keskimääräistä korkeampi viinin kulutus voi suojata heitä pois kardiologisista ongelmista ja ilmoittaa viinin komponenttien laaja-alaisesta tutkimuksesta selvittääkseen, mitkä elementit tarjoavat tämän suojaavan vaikutuksen.

 

Vuonna 1992 resveratrolia tutkittiin tarkemmin ja tunnistettiin rypäleen ihon keskeiseksi osaksi tätä toimintoa varten.

 

Tämän löydön jälkeen on tehty lisätutkimuksia, jotka osoittavat, että resveratrolilla on myös anti-inflammatorisia, antioksidantteja ja syöpää estäviä vaikutuksia; Sekä hämmästyttävä kyky laajentaa eliniän eri eläimiin.