Mikä on Tribulus Terrestris Extract?

Tribulus Terrestris on pienikasvuinen kukkaviljelmä, jossa on pieniä keltaisia kukkia. Vaikka vanha maailma on syntyperäinen, se on tullut luonnonmukaiseksi koko muualla maailmassa lämpimissä ilmastoissa ja voi menestyä aavikoissa ja muissa huonoissa kasvupaikoissa. Se kasvaa vuosittain kylmemmissä ilmastoissa. Se saa yleisimmin käytetyn nimensä (Puncture Vine) caltrop-kaltaisista siemenistä, jotka kypsyvät kykenevät puhkaisemaan jalkoja, sorkkia ja jopa polkupyöränrenkaita. Siinä on monia muita tavallisia nimiä punktivointilajien lisäksi, mukaan lukien bindii, paholaisen piikki, paholaisen rikkaruoho, caltrop, goathead ja tackweed. Se on äärimmäisen kestävä useimpiin tekniikoihin, joita tavallisesti käytetään invasiivisten kasvien torjuntaan, osittain siksi, että siemenet pitävät elinkykyään monien vuosien ajan.


Tribulus Terrestris Extract

Aktiiviset ainesosat Tribulus Terrestris -uutteessa

Tribulus Terrestris Extractin vaikuttavat aineosat ovat saponiinit, ligniiniamidit, flavonoidit, alkaloidit ja glykosidit.

Tribulus Terrestris -uute ja testosteroni

Lisäravinteena, Tribulus Terrestris Extract on osoitettu joissakin eläinkokeissa testosteronin tason nostamiseksi ja sukupuolen käytön ja suorituskyvyn lisäämiseksi. Historiallisesti sitä on käytetty erilaisten olosuhteiden hoitoon, mutta urheilijat käyttävät sitä nykyään pääasiassa voiman ja lihasmassan lisäämiseen sekä seksuaaliseen parantumiseen sekä miehillä että naisilla. Bulgariassa 70-luvulla tehty tutkimus väitti kannustavan androgeenituotantoaan ja vastaanottoaan. Jotkut pitävät bulgarialaisen painonnostoryhmän olympialaisten menestystä tämän yrtin käyttöön. Se käyttää edelleen niitä, jotka uskovat, että vaikuttavat aineet lisäävät testosteronitasoja sekä seksuaalista ja urheilullista suorituskykyä. Uskotaan lisäävän siementen tuotantoa miehillä ja munatuotannolla naisilla. Sitä käytetään myös erektiohäiriöiden hoitoon.