Miksi Resveratrol on tärkeä?

Resveratroli , kuten muiden antioksidanttien, aiheuttaa kehon tehokkaasti puhdistaa molekyylejä, jotka hapettavat muita molekyylejä ja kudoksissa. Tyypillisesti normaali kehon aineenvaihdunta synnyttää hyvin reaktiivisia ja hapettavia molekyylejä, joita kutsutaan vapaiksi radikaaleiksi. Niiden tuotanto lisääntyy huomattavasti tulehduksen ja stressin aikana. Ne aiheuttavat muutoksia DNA: ssa, solukalvoissa ja muissa elintärkeissä solurakenteissa, kuten mitokondrioissa, hapettamalla niitä.

 

Antioksidantit suojaavat kehoa näiltä vaarallisilta molekyyleiltä kaapelemalla ja purkamalla niitä, poistamalla ne soluympäristöstä. Antioksidantit tarjoavat myös vapaita radikaaleja hapettamaan, mutta uudistavat itsensä. Tämä suojaa muita keskeisiä molekyylejä ja soluja oksidatiivisilta vaurioilta. Ne ovat enimmäkseen pelkistäviä aineita, tästä syystä, kuten tioleja ja polyfenoleja.


Resveratrol

 

Antioksidantit auttavat myös äärimmäisen paljon korjata hapettimien aiheuttamat vauriot. Tästä syystä antioksidanttien taso, kuten C-vitamiini, E-vitamiini ja seleeni, on välttämätöntä kroonisten tulehduksellisten vaurioiden ehkäisemiseksi, pidättäminen syöpää edeltävistä muutoksista ja hidasta ns. Ikääntymisen muutoksia.

 

Resveratrol imeytyy hyvin oraalisen annon jälkeen ja on erittäin aktiivinen elimistössä, mutta sen biologinen hyötyosuus on vähäinen. Se metaboloituu nopeasti, ja näin ollen veressä ei-metaboloidun resveratrolin tasot ovat alhaiset. Se havaitaan suurelta osin veren ja virtsan metaboliitteina, näiden metaboliittien bioaktiivisuus on vielä tuntematon. Se on rasvaliukoista, ja sitä esiintyy glukoosilla sidottuna muodossa tai glukosidina, jota kutsutaan piceidiksi.