Ero Lovastatiinilla ja punaisella hiiva-riisillä

Korkean kolesterolin potilaat alkavat usein statiinilääkityksellä alentamaan tasojaan, kun vähärasvainen ruokavalio ei riitä. Lovastatiinin kaltaiset lääkkeet auttavat vähentämään kolesterolia, mikä vähentää sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiä. Jotkut ihmiset mieluummin luonnollinen vaihtoehto tai eivät siedä reseptilääkkeitä. Punahiivaa riisiä on käytetty kiinalaisessa lääketieteessä vuosisatojen ajan, ja sitä usein edistetään kolesterolitasojen alentamiseksi. Punaisen hiivan riisin ja lovastatiinin välillä on joitain eroja ja joitain yhtäläisyyksiä.

Erot alkuperästä

Punainen hiiva-riisi kehittyy, kun hiiva, Monascus purpureus, käydään riisin kanssa. Hiiva tuottaa kemiallisia yhdisteitä, joita kutsutaan monakoliineiksi, jotka ovat punaisen hiivan riisin vaikuttavia aineosia, jotka alentavat kolesterolia. Monakoliini K: lla on sama kemiallinen rakenne kuin lovastatiinilla, joka oli alun perin eristetty bakteerista, joka tunnetaan nimellä Aspergillus. Koska molemmilla on sama rakenne, ne toimivat identtisesti kehossa.


Red yeast rice

Punainen hiiva riisin koostumus

Koska punainen hiiva riisi on ravintolisä, lääkitys ei ole standardoitu. Tämä tarkoittaa, että kullakin valmistajan jokaisella pullolla voisi olla erilainen määrä monakoliinia. Jotkut erät saattavat sisältää liian vähän vaikuttavaa ainesosaa, kun taas toisilla saattaa olla liikaa.

Lovastatiinin koostumus

Koska Lovastatin on reseptilääke, annostus on FDA: n standardoima ja säännelty, joten jokaisella erällä on samanlainen määrä lääkitystä.