Rutiini veriväreille

Rutin on monimutkainen sokeri, jota esiintyy runsaasti tattari, ja myös vähemmän kuin parsa, raparperi ja sitrushedelmien kuoret ja kuorit. Nimi rutiini on peräisin Ruta graveolensista, joka on rutiininomaisen rypäleen ruton tieteellinen nimi. Ennen vuotta 1950 routi kutsuttiin "P-vitamiiniksi", vaikka se ei todellisuudessa ole vitamiini.

 

Rutin voi yhdistää raskasmetalleihin, sitoa ne ja estää niiden aiheuttavan myrkyllisiä vaikutuksia. Ihmiskehossa rutiini voi poistaa ylimääräisen raudan ja kuparin. Se voi kuitenkin myös estää kalsiumin, raudan ja mangesiumin imeytymistä ruoasta, joten rutiinia ei saa käyttää mineraalilisillä tai aterioilla.

Rutiinin terveysvaikutukset

Rutiinilla on useita hyödyllisiä vaikutuksia ihmiskehossa. Tässä on vain muutama:

Rutiini torjuu verihiutaleita aktivoivaa tekijää (PAF), joka aiheuttaa verihyytymän muodostumista ja joka laukaisee allergioiden tulehdukselliset reaktiot.

Rutiini torjuu aldoosireduktaasi, entsyymi, joka muuttaa glukoosisokeria sorbitoliksi kutsutuksi sokerialkoholiksi. Sorbitoli voi sakeuttaa silmän linssejä ja hermojen vuoria, mikä voi vahingoittaa näköä ja tunne.


rutin


Rutiini voi vähentää nopeutta, jolla hapetettu LDL-kolesteroli houkuttelee valkosoluja, jotka muuttavat sen valtimoihin kovettuneeksi plakiksi.

Rutin on mieto anti-inflammatorinen aine ja vahva antioksidantti. Ja kaikkein tärkeimpänä.

Rutin vahvistaa verisuonten vuoria koko kehossa, vähentää verenvuotoa ja estää romahtamisen.

Rutiini verisuonille

Rutiinin suurimmat edut ovat hoidettaessa jyrkkiä suonikohjuja jalassa ja hoidettaessa turvonnut suonikohjuja peräaukon ympärillä, nimeltään peräpukamat.

Rutiinin, joka tunnetaan nimellä hydroksietyylirutosidi (tai tarkemmin trihydroksietyylirutosidi), johdetaan sairaus, joka tunnetaan kroonisena laskimoon, jossa jalkojen laskimoissa olevat venttiilit eivät pysty pumpamaan tarpeeksi happea heikkoa verta takaisin sydämeen.

Krooninen laskimohäiriö voi aiheuttaa jalkojen yrttien kutinaa, tummanruskean pigmentoinnin laastareita ja suonikohjuja, joilla on suuri infektioriski.

Rutiini- ja rutiinijohdannaiset hoitavat myös hemorroideja ja suonikohjuja raskauden aikana, syntyvyyden säätelypillien aiheuttama flebitis, ja hämähäkkimäiset kasvojen, reiden tai nilkkojen.